Löytyipä täältä Internetistä tämmöinen:

http://www.craftster.org/forum/index.php?topic=170402.0

Ohje on todella helppo: otetaan miesten paita, saksitaan vähän ja ommellaan uudestaan kasaan tytön mekoksi. Ja tämmöinen tuli:

2184916.t.jpg

Materiaalina on kaverilta saatu HM:n naisten pellavainen paitapusero. Koska tyttö on pieni, mekko syntyy myös naisten puserosta -- veikkaan, että noin koosta 92cm ylöspäin onkin sitten käytettävä materiaalina miesten paitaa. Tämä mekkonen on noin kokoa 80cm.

Ohjeen juju on nappilistan hyödyntäminen: paidan edessä oleva nappilista kirjaimellisesti kierrätetään mekon taakse ja ohitetaan työläät nappilistan valmistaminen ja nappien laittaminen kokonaan! Vastaavasti paidan takakappaleesta tulee mekon etupuoli, paidan takana oleva kaarroke jää kivasti näkyviin. Olkaimet voi tehdä paidan hihapyöriöiden yläosista, tai mistä nyt sattuu haluamaan.

Koristeeksi laitoin satiinikanttia. Tuota ommellessani minulla oli varsinainen satiinikanttivaihe menossa. Nykyisin laitan mieluummin puuvillakanttia. Eipä silti, satiinkantti on mainio materiaali: todella taipuisaa mutkissa ja näyttää sievältä tyttösten vaatteissa.